Steeds meer mensen tegenwoordig beginnen een eigen webshop in de hoop om daarmee voor henzelf een passief inkomen te genereren. Omdat er veel komt kijken bij het succesvol opzetten van een eigen webshop (en ondernemerschap in het algemeen) hebben wij in dit artikel drie belangrijke tips voor jou uitgezet om jou aan een vliegende start te helpen!
1. Wees niet te perfectionistisch
Heel veel mensen zijn te perfectionistisch met het starten van hun eigen webshop. Als jij op een platform verkoopt, dan moet je je producten gewoon zo snel mogelijk online hebben en de data laten kijken van, verkoopt het goed of niet?
Heel veel mensen spenderen urenlang aan de perfecte titel, urenlang aan de perfecte afbeelding en urenlang, misschien, als je via je eigen website verkoopt, urenlang aan een website en een logo.
Kijk, het zijn belangrijke componenten, maar aan het begin moet je niet perfectionistisch zijn. Je moet juist imperfect action nemen. Gewoon gaan en laat de data vertellen wat verbeterd moet worden. Als klanten tegen jou zeggen, hé, ik vind de afbeelding niet zo mooi. Oké, verander het dan.
Maar aan het begin draait het allemaal om actie ondernemen. Je moet stappen nemen. En ik zie zoveel mensen die willen beginnen, maar omdat ze te perfectionistisch zijn doen ze het uiteindelijk niet. Laat perfectionisme jou niet tegenhouden voor het starten van je eigen webshop.
2. Gebruik live chat op je site
Veel mensen die een webshop bezoeken zijn op zoek naar een specifiek product. Vaak zoeken mensen naar specifieke informatie en producteigenschappen om uiteindelijk goed geïnformeerd de beste keuze te maken. Als bezoekers van jouw webshop het gevoel hebben dat ze op jouw site niet de volledige informatie gaan vinden, dan ben je ze al snel kwijt. Wees dat moment voor door het inzetten van een live chat service. Met een chatfunctie op jouw site kan jij, een vakkundige chatoperator of een zelflerende chatbot de bezoeker van alle informatie voorzien die hij of zij nodig heeft voor het maken van zijn of haar aankoop.
3. Raak niet te emotioneel geïnvesteerd in je producten
Te veel investeren. Als je te dure producten koopt, inkoopt en je gaat te veel geld investeren, dat is niet goed. Aan het begin moet je namelijk licht op je voeten zijn. Als een product niet werkt, doe je hem weg. Maar als je te veel geld hebt geïnvesteerd, raak je er emotioneel aan verbonden. En waarom is dat een grote fout?
Nou, het moment dat je verliefd wordt op je eigen producten, is het moment dat je niet rationele beslissingen gaat maken. En daarmee bedoel ik, stel je voor, je ziet duidelijk dat een product niet verkoopt, maar je houdt hem toch nog een maand online. Je gaat toch nog een aantal dingen tweaken, terwijl de data jou al verteld van: haal het product weg. Het loopt niet.
Dus word niet verliefd op je producten en raak niet te emotioneel geïnvesteerd met je producten. En hoe doe je dat? Gewoon, als het een klein deel van je inkomen is. Een klein deel van je investering. Al zit heel jouw levensvermogen erin, natuurlijk ga je emotioneel raken. Maar al doe je het gewoon met tien procent van je geld, twintig procent van je geld. Per product is dat prima.