4x de beste sportsupplementen

Hoewel de zon zich niet laat zien en we ons lichaam verhullen in dikke, warme kleding, wordt deze periode juist gezien als perfect moment om weer eens goed gebruik te maken van het abonnement op de sportschool. We weten allemaal dat het verkrijgen van je droomlichaam tijd kost, dus als je er deze zomer weer fit bij wilt lopen moet je daar nu alvast aan werken. Of je nu een afgetraind lichaam wilt, een goede conditie wilt opbouwen of sterker wilt worden, voldoende beweging is voor ieder lichaam en doel belangrijk. Zie je jezelf niet een paar keer per week in de sportschool staan, dan kun je natuurlijk op veel andere manieren genoeg bewegen. Kies nieuwe wandelroutes uit, sluit je aan bij een bootcamp klas of probeer een teamsport uit. Je lichaam wordt op een andere manier ingezet en moet dan ook goed verzorgd worden. De juiste voeding is hiervoor essentieel, maar soms heeft je lichaam net iets extra’s nodig. Je kunt daarom baat hebben bij bepaalde supplementen. In dit blog lees je meer over een aantal geliefde supplementen onder sporters en kom je erachter of het iets voor jou is.

Eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij je fitnessdoel, of dat nu afvallen, aankomen of droog trainen is. Het is een essentieel onderdeel van je dagelijkse voeding, het helpt namelijk om je spieren te herstellen en op te bouwen na een training. Je kunt natuurlijk veel vlees en zuivel eten om eiwitten binnen te krijgen, maar vaak heeft je lichaam meer nodig. Hoe meer spiermassa, hoe efficiënter de vetverbranding zal werken. Des te meer reden dus om je te wagen aan eiwitten, oftewel whey protein in de sportwereld. Je kunt whey protein mengen met water voor een shake, maar je kunt het ook door je havermout, yoghurt of smoothie doen.

Creatine

Creatine stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen en speelt een belangrijke rol bij de bouw van spieren. De duur van je training wordt verhoogd en dat helpt bij het vergroten van je totale spiermassa. Je kunt dus harder en intensiever trainen met behulp van dit supplement. Wel is het belangrijk om het te combineren met eiwitten, want je spieren moeten op tijd herstellen en tegelijkertijd krijgen ze ook meer te verduren.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat in veel voedingsmiddelen voorkomt, maar ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarom is er soms een supplement nodig. Magnesium is goed voor de spierkracht, spierontspanning en het uithoudingsvermogen van de spieren. Vooral duursporters kunnen baat hebben bij extra magnesium capsules.

Zink

Net als magnesium is zink een essentieel mineraal. Het geneest wonden, reguleert haargroei en is belangrijk voor het bloedsuiker en immuunsysteem. Over het algemeen bevatten eiwitrijke producten veel zink, maar ook plantaardige bronnen zoals hele granen, pinda’s, noten en peulvruchten. Als je te weinig van deze voeding eet of niet in staat bent voldoende stoffen op te nemen, kun je zink tabletten innemen om je voeding mee aan te vullen.

Geef een reactie