De zorginstelling krijgt een frisse uitstraling

nature

De zorginstelling waar ik sinds afgelopen februari leidinggevende ben geworden, is erg druk met verbouwen. Er lopen gemiddeld 30 vakmannen per dag rond om alles zo snel mogelijk af te krijgen. De tijdelijke woonvoorzieningen worden gesloopt, bestaande gebouwen worden opgeknapt met een likje verf en nieuwe vloeren. De instelling wil professionaliteit uitstralen.
Veel komt er op mijn bordje als het gaat om de organisatie. Nu de uitdaging, een puincontainer huren.

 

 

Zo goedkoop mogelijk

Onlangs dat er een flink budget is om de boel op te knappen, is het van belang om alles zo goedkoop mogelijk uit te laten voeren. Hoe meer geld er over blijft, hoe groter het budget voor de inrichting van de woongroepen is. Per woongroep moest ik een puincontainer huren, zodat zij zelf kunnen beslissen wat er weg gehaald mag worden. Daarnaast is er op iedere woongroep iemand uitgekozen die de complete sfeer van de woongroep mag verzinnen. De kleuren, de stijl van inrichting, de keuken en de badkamertegels. Het is dus ook een grote verantwoordelijkheid om te dragen. De woongroepen worden pas over gemiddeld 20 jaar weer aangepast dus de enige eis was tijdloos en rust. Daarnaast moest er gekeken worden naar de zorgvraag van de bewoners, veel dementerende kunnen niet tegen felle kleuren. Veel woonzorgmedewerkers kozen voor rustige kleuren, de aardetinten. Na de puincontainers gehuurd te hebben en gebracht waren, konden de woongroepen heerlijk aan de slag. Uiteraard stonden de vakmannen hun bij. De bewoners waren op een andere woongroep onder gebracht dus ze konden herrie en troep maken.

 

 

Service van het puincontainer huren

Al snel bleek dat de puincontainers veel te klein waren. Na contact op te hebben genomen met het bedrijf brachten ze binnen 2 uur andere, grotere vuilcontainers. De volle containers werden direct afgevoerd door het bedrijf. De communicatie verliep ook erg prettig. In hun systeem stond ook duidelijk aangegeven dat het ging om een zorginstelling waardoor wij voorrang kregen op de andere uitstaande opdrachten. Dit scheelde ons een hoop tijd en geld wat vakmannen betreft. Direct werd met het vuilcontainer verhuurbedrijf afgesproken dat alle bakken elke 2 dagen geleegd zou worden mits het eerder nodig was, dan konden we altijd even bellen. De plekken waar de containers moesten staan waren niet makkelijk te bereiken met de vrachtauto, door goede chauffeurs was het toch mogelijk. Dat scheelde de verbouwers een hoop stappen zetten met de zware spullen. Meerdere woongroepen zijn inmiddels compleet opgeknapt, het resultaat is echt verbluffend. De keukens waren ook echt heel erg mooi, meerdere hadden gekozen voor betonlook. Ik denk dat ik de mannen en vrouwen ook eens bij mij thuis aan de slag laten gaan!

Geef een reactie