Duurzame warmte

Anno 2021 is het duidelijk dat het tijd is om de mouwen op te stropen en aanstalten te maken om oplossingen in te gaan zetten tegen de verdere opwarming van de aarde. Gelukkig zijn er ontzettend veel goede en moderne technieken ontwikkeld waardoor we warmte kunnen creëren zonder (al te veel) impact te maken op de aarde. In dit blog laten we je de verschillende methodes zien die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Ketel

Een ouderwetse ketel kan flink wat energie kosten. Daarmee belast je het milieu en je portemonnee. Investeren in een nieuwe, duurzamere ketel is misschien een investering, maar op de langere termijn scheelt het geld en vooral uitstoot. Er zijn twee merken die uiterst geschikt zijn voor het duurzaam verwarmen van jouw huis. De Intergas CV ketel is zo ongeveer het best verkochte CV ketel merk op de Nederlandse markt. Niet geheel zonder reden, want ze zijn uiterst zuinig, betrouwbaar en gaan lang mee. De Remeha cv ketel is een uniek type ketel. Met de zogeheten Hybrid Ready serie, is de ketel verbonden met een slilm systeem waarmee de temperatuur op een zuinige manier wordt geregeld.

Zonnepanelen

Een goede optie voor het creëren van duurzame warmte is het plaatsen van zonnepanelen. En hiervoor heb je echt niet heel veel ruimte nodig. Zo’n twee vierkante meter kan al genoeg zijn om de energiekosten te halveren. Net als de aanschaf van een ketel, is de aanschaf van zonnepanelen best prijzig. Daarom is het goed om te kijken naar de lange termijn. Je bespaart jaarlijks namelijk behoorlijk veel! Daarnaast is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij de overheid. Zo wordt het een stuk aantrekkelijker om ze te plaatsen. Een andere optie is het huren van zonnepanelen. Zo bespaar je natuurlijk niet net zoveel, maar help je vooral het milieu!

Oude woningen

De woningen van de vorige eeuw zijn gebouwd met andere regels dan de huidige. Niet altijd was duidelijk hoe schadelijk het was voor het milieu en dus zijn de oudste huizen ook de schadelijkste. Doormiddel van goede isolatie kan je hier verandering in maken. Net als bij zonnepanelen kan je voor verschillende vormen van isolatie subsidie krijgen. Ook de portemonnee vindt het fijn. Het scheelt per jaar makkelijk honderden euro’s.

Het verduurzamen van je huis is een investering. Maar het is een investering in de toekomst van de planeet, jouw kinderen en alle komende generaties. Met z’n allen kunnen we een groot verschil maken, maar het begint bij jou!

Geef een antwoord