Een band met je kind door gamen

Gamen in de jaren 90

Ik ben zelf van de eerste generatie waar computer games spelen een belangrijk onderdeel was geworden van onze vrijetijdsbesteding. Het begin van de jaren negentig zag de snelle vooruitgang van computertechnologie en de opkomst van klassieke games zoals Prince of Persia, Duke Nukem en ga zo maar door.

Gelukkig bracht ik ook nog uren door met buiten spelen maar ‘computeren’ zoals ik het noemde vond ik ook fantastisch. Mensen van mijn generatie zijn nu al op de leeftijd dat ze aan kinderen beginnen. Waar onze ouders weinig begrepen van computergames zullen wij als ouders onszelf herkennen in onze kinderen wanneer ze achter de computer kruipen. En dit geeft ook nieuwe kansen, namelijk om te werken aan de band met onze kinderen door middel van spelletjes met ze spelen.

Terry Crews gamed

Een van Hollywoods beroemdheden, voormalig American Footballspeler Terry Crews herkende dit ook. Hij merkte dat zijn kind gigantisch veel tijd doorbracht aan het spelen van computergames. In plaats van boos te worden en zijn kind te commanderen meer tijd buiten of natuurlijk het Football veld door te brengen, besloot Terry de hobby van zijn Kind ook op zich te nemen. De eerste stap was natuurlijk het krijgen van een game PC. In plaats van een game PC kant en klaar kopen besloot Terry er zelf een te bouwen, samen met zijn zoon.

Het bouwen van de game PC was niet alleen het voorbereidend werk om samen te gamen, het was ook een mogelijkheid om een ervaring met zijn zoon te delen en samen iets te bouwen. Het bouwen van een pc is natuurlijk een ingewikkeld karwei en het samen uitvogelen was voor de vader en zoon een goede manier om een diepere band op te bouwen. Hij creëerde ook vele Instagram posts waarin hij het verloop van de bouw vastlegde.

Unieke game PC

Miljoenen mensen zagen dit en veel vaders kozen ervoor om hetzelfde te gaan doen met hun zonen. Toen een van de grootste technologie YouTubers ter wereld dit zag besloot hij om een prachtige handgemaakte en unieke game PC voor Terry Crews te bouwen. Het mooie aan het bouwen van een eigen PC is dat je de pc een uniek en prachtig uiterlijk kunt geven. Voornamelijk de zelfgebouwde waterkoeling kan prachtig zijn.

Daarom is het opnemen van gamen als hobby ook voor volwassenen een goed idee. Het verbetert niet alleen de hand-oog coördinatie maar kan dus ook helpen met het bouwen van een band tussen ouder en kind.

Geef een reactie