Hoe huur je een afvalcontainer?

Als je voor het eerst in aanraking komt met een grote verbouwing in je huis dan komt er waarschijnlijk heel wat op je af. Er moet van alles geregeld en besteld worden. Vandaag gaan we ons richten op afvalcontainer huren. Het huren van een afvalcontainer is best prijzig, maar onmisbaar als je aan een grote verbouwing bent begonnen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden geven wij je een aantal tips.

Verhuurbedrijf uit de regio

De prijs van het huren van een container is vaak inclusief het plaatsen en ophalen van de container. Door een bedrijf in de regio te zoeken voorkom je dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor het transport. Je kiest dus altijd voor een verhuurbedrijf uit de regio. Als je het zo goedkoop mogelijk wil houden kun je er ook voor kiezen om bij meerdere bedrijven uit de regio een offerte aan te vragen. Hierdoor weet je precies welk bedrijf het goedkoopst is.

Marktplaats en de kringloop zijn ideaal

Nog voordat je gaat container huren is het belangrijk dat je eerst gaat berekenen hoeveel afval je moet laten afvoeren. Hoe minder afval, hoe kleiner de container. Een kleine container betekent minder kosten. Om je afvoer van spullen te verkleinen kun je een aantal dingen op marktplaats zetten of naar de kringloop brengen. Als je een keuken gaat verbouwen kun je bijvoorbeeld de kastjes gratis laten afhalen. Dit scheelt je ontzettend veel ruimte in de container. Je kunt niet alleen keukenkastjes erop zetten, maar ook dingen als wasmachines, dakpannen, tuintegels en deuren.

Aanhanger

Als na het sorteren blijkt dat er nog maar heel weinig afval is overgebleven dan kun je er ook voor kiezen om een aanhanger te huren. Afhankelijk van je gemeente kan je een aantal keer per jaar (bijna) gratis naar de stort.

Afvalcontainer soort

Heb je toch een afvalcontainer nodig? Huur deze dan zelf. Als je een aannemersbedrijf een container laat huren gaat de aannemer vaak niet op de kleintjes letten terwijl dit nou net het verschil kan maken. Het is hierbij wel belangrijk dat je de goede containersoort huurt. Je hebt een dak afvalcontainer, tuinafval, grond container, houtafval, puin en grofvuil. Bij een groot verbouwingsproject kan het dus zomaar zijn dat je meerdere containersoorten moet huren. Je kunt dit zo goedkoop mogelijk houden door overzichtelijk te maken wat voor soort afval er afgevoerd moet worden en door de container zo kort mogelijk op je oprit te laten staan.

Geef een antwoord