De optimale kenmerken van horecavloeren

horecavloeren

Het grootste verschil tussen de doorsnee huiskamervloer en een horecavloer is het feit dat horecavloeren bestand moeten zijn tegen een grote hoeveelheid vervuilende middelen. Zo zal in de gemiddelde horecagelegenheid de vloer in een week tijd in aanraking komen met verschillende vetten van etensresten en een verscheidenheid aan vloeistoffen van verspilde drankjes tot aan allerlei viezigheden die onder de schoenen van bezoekers van buiten naar binnen mee worden genomen en de boel flink glibberig kunnen maken. Het is dan ook van belang dat horecavloeren onderhoudsvriendelijk zijn, maar tegelijkertijd een stijlvol uiterlijk hebben, om zoveel mogelijk klanten te kunnen trekken.

Opties horecavloeren

Er zijn verschillende opties als het op horecavloeren aankomt. Zo zijn er de traditionele laminaat- , parket- en stoffen vloeren, die van origine een sfeervol karakter met zich meebrengen. Deze zijn echter minder bestand tegen vervuiling dan bijvoorbeeld een naadloze pvc-vloer, die over het algemeen als meer slijtvast en hygiënisch wordt gezien voor de horeca, doordat vuil, stof en voedselresten zich dus niet op kunnen hopen. Deze zijn namelijk makkelijker schoon te krijgen en ook te houden dan de overige opties en zijn vaak vloeistofdicht, waardoor er onder de vloer ook geen slijtage plaatsvindt. Verder worden eigenschappen als antislip en een geluiddempend effect vaak ook als voordeel gezien, iets wat bij bijvoorbeeld parket ontbreekt. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer kliksystemen beschikbaar, waardoor horecavloeren makkelijk zelf aan te leggen zijn en een flinke som geld bespaard kan worden. Echter kan uiteraard niet alleen de hygiëne en de onderhoudsvriendelijkheid meegenomen worden in de beslissing voor het type materiaal dat gebruikt gaat worden. Het interieur van een horecagelegenheid geeft een bepaalde eerste indruk en moet er meteen voor zorgen dat een potentiële klant zich prettig voelt, gaat zitten en hopelijk nog een keer terugkomt. Let daarom naast de onderhoudsvriendelijkheid ook zeker op het type horecavloer dat het beste past bij de rest van de inrichting en de bijbehorende sfeer.

Horecavloeren onderhoudsvriendelijk

Al met al kan dus gesteld worden dat een horecavloer het best onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht, antislip, geluiddempend en hygiënisch moet zijn en dat het type materiaal moet passen bij de rest van het interieur om zo een optimale sfeer te creëren. Een succesvolle horecagelegenheid begint met de juiste vloer.

Geef een reactie