Magazijnstelling kopen? Hier moet je op letten

Ga jij je magazijn voor het eerst inrichten? Dan heb je de keuze uit een breed scala aan stellingen in tal van soorten, vormen en maten. Het is dan ook begrijpelijk als je je hierdoor overweldigd voelt en niet goed weet waar te beginnen, of dat je gewoon behoefte hebt aan wat tips om dit op de juiste manier aan te pakken. In beide gevallen ben je hier aan het juiste adres, want in dit blog lees je over de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van stellingen voor in je magazijn. 

Soorten magazijnstellingen 

Voordat je kunt kiezen voor de juiste soort magazijnstelling, is het belangrijk dat je weet welke soorten magazijnstellingen er allemaal zijn. Hieronder worden de verschillende soorten stellingen toegelicht.

1. De legbordstelling

Een legbordstelling is een stelling van metaal die zowel verticale als horizontale legborden heeft. Deze stelling is goed geschikt voor de opslag van lichte producten en zeer praktisch wanneer er handmatig orders worden gepickt in het magazijn.

2. Grootvakstelling

Een grootvakstelling is, zoals de naam al doet vermoeden, zeer goed geschikt voor de opslag van grote goederen. Ook deze stelling is met name geschikt voor handmatig orderpicken. De stelling heeft houten borden op de dragers om de producten bovenop te plaatsen en is hiermee een zeer stabiele stelling.

3. Palletstelling

De palletstelling is specifiek ontworpen om pallets in op te slaan. Je kunt hier dus gemakkelijk zware en grote items in opslaan. Je kunt de pallets laden door middel van een heftruck of palletwagen. 

4. Draagarmstelling

Een draagarmstelling is goed geschikt voor zware en lange producten. Het picken van orders kun je hier het beste doen door gebruik te maken van een heftruck. De open ruimtes tussen de draagarmen maken het gemakkelijk om producten op de stellingen te plaatsen met de heftruck. 

Het kiezen van de juiste magazijnstelling

Nu je weet welke magazijnstellingen er zijn, kun je gaan kijken welke stelling het beste bij jouw magazijn past. De meeste magazijnen bevatten twee à drie verschillende soorten stellingen. Bij het kiezen van de juiste stelling, kun je jezelf de onderstaande vragen stellen om tot de juiste keuze te komen: 

1. Welke producten komen er op de stelling?

Aandachtspunt: Let hierbij op de afmetingen, het gewicht en de hoeveelheid van de producten die je in de stelling wil opslaan.

2. Hoeveel ruimte heb je voor de stelling beschikbaar?

Aandachtspunt: Zorg er altijd voor dat je voldoende loopruimte beschikbaar hebt rondom de stellingen en in de gangpaden.

3. Welk budget heb je beschikbaar?

Heb je relatief weinig budget beschikbaar? Overweeg dan eens een tweedehands magazijnstelling. 

 

Geef een antwoord