Make-up tips voor iedereen!

Make-up is een kunstvorm. Yes, dat is de zin waar we mee beginnen vandaag. Heel veel mensen over de hele wereld gebruiken make-up voor allerlei verschillende dingen, maar make-up is toch wel echt iets om bij stil te zijn. Er is een reden dat mensen die goed zijn, ‘make-up artiesten’ worden genoemd. Jezelf kunnen transformeren, een boodschap kunnen uitdragen met mascara en blush; dat is kunst. Maar de make-up artiesten zijn een ding. Hoe zorg je nou dat jouw alledaagse make-up er mooi uit ziet? Wat zijn praktische tips die je meteen kan toepassen, met simpele producten?

Prime your face!

Een belangrijke stap die nog best vaak wordt overgeslagen is het voorbereidend werk. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel make-up je gebruikt en hoe vaak, maar goed voor je huid zorgen is de eerste stap. Prep your face! Er zijn verschillende cremes en primers, allemaal aangepast op specifieke huidtypes. Misschien heb je een vette huid, en heb je een primer nodig die deze balans een beetje rechttrekt voordat je met je makeup begint, of misschien is het fijn om te zorgen dat je lippen niet uitdrogen onder je favoriete lippenstift. Je gezicht voorbereiden op makeup is eigenlijk al het halve werk, en zo blijf je je door de dag heen ook fijner voelen.

Accentueren

Nog een belangrijke algemene tip voor mooiere, fijnere makeup is; ga uit van de natuurlijke schoonheden van je gezicht. Vind je je ogen mooi? Zet dan de binnenste hoek aan met een beetje lichte oogschaduw. Zo accentueer je je ogen en zie je er wakker en fris uit. Vind je je lippen mooi? Zorg dan dat je daar een beetje kleur draagt. Het oog gaat naar waar jij wilt dat de focus ligt. Als je je neus en wangen roze maakt met blush, zal je een schattiger uiterlijk hebben dan wanneer je een donker lijntje onder je ogen zet. Experimenteer hiermee en kijk wat het is dat je wilt uitstralen naar de rest van de wereld, waar jij je fijn bij voelt.

Er is eigenlijk geen goed of fout bij makeup. Of je nu elke dag de sixtijnse kapel op je wangen schildert, of even snel je neus aanzet met blush, makeup is er voornamelijk en allereerst voor zelfexpressie. Dus doe lekker wat jij wilt, en zie makeup als een verlengde van jezelf, net zoals je kleding en accessoires. Experimenteer, maak lol en vind de makeup routine die bij jou past. Veel plezier!

Geef een antwoord