Onze nieuwe tuin

Onze nieuwe tuin

Ongeveer acht jaar geleden ben ik van Gouda naar Nootdorp verhuist. Mijn moeder komt uit Gouda, maar mijn vader uit Den Haag. Na bijna mijn hele leven, tot ongeveer mijn elfde, in Gouda te hebben gewoond, ging ik verhuizen. Gelukkig ging ik net van de basisschool naar de middelbare school. Hierdoor hoefde ik mijn vrienden niet te veel te missen. Ons oude huis was een stuk kleiner dan ons nieuwe huis. De achtertuin in Gouda was een groot vierkant van vijf bij vijf meter. We hadden het helemaal vol gelegd met stoeptegels. Het was best een saaie tuin. Mijn moeder vond dit heel jammer, want ze hield van tuinieren. Mijn vader wilde graag helpen en af en toe wat te klussen hebben.

Nootdorp

Toen ik voor het eerst bij ons nieuwe huis ging kijken wist ik niet wat ik zag. Het was wel twee keer zo groot als ons vorige huis! Voor de tuin was dit weer een ander verhaal. Deze was namelijk wel vijf keer zo groot! Mijn ouders waren heel erg blij. Ik ook, want dit betekend veel meer ruimte om te voetballen. In de eerste jaren hebben mijn ouders heel veel in de tuin gewerkt. Eerst zijn er plantenbakken ingebouwd. Hierna heeft mijn vader achter in de tuin een vlonder gemaakt. Hier staat nu nog steeds de oude picknicktafel van opa op. Deze mochten we overnemen omdat hij samen met oma naar een flat verhuisde. Hierdoor was er geen plek meer voor de tafel. Als laatst zijn er op de schuttingen pergola’s gebouwd en overal mooie bloemen geplant. Na veel werk zag de tuin er prachtig uit. Toch hadden we het gevoel dat er iets miste.

Tuinhuisje

De garage van de buren grensde aan onze tuin. Hierdoor hadden we een mooie blinde muur. Mijn vader en ik besloten om hier een tuinhuisje te gaan maken. Geen dichte, maar een mooie open met een dag en een open haard. Samen met mijn vader ging ik naar het tuincentrum en de bouwmarkt om spullen te kopen. Dit was zo veel, dat we het bij ons thuis hebben laten bezorgen. Na een aantal weken hard werken was het klaar. Nu konden we beginnen met inrichten. Voordat het tuinhuisje er stond, miste we een lekkere plek om te zitten. Samen met mijn moeder heb ik een aantal luxe tuinstoelen uitgezocht voor in het tuinhuisje. Het zag er prachtig uit en de tuin was helemaal compleet.

Geef een reactie