Veilig leren motorrijden

Toen in jong was leek motorrijden me altijd een verschrikkelijk slecht idee. 120 kilometer per uur op de snelweg gaan in een auto leek me al heftig genoeg. Zeker als je hoort hoeveel auto-ongelukken er nog altijd jaarlijks zijn. Er was een dag dat mijn moeder recht voor haar ogen op de snelweg een motorrijder onder een vrachtwagen zag verdwijnen. Dit is natuurlijk ontzettend heftig en ik besloot dat ik nooit zou gaan motorrijden. Maar zoals je misschien al ziet aankomen veranderde dit na een aantal jaar. Ik ben altijd wel iemand geweest die van adrenaline houdt. Van jongs af aan ging ik graag in achtbanen en ook wilde ik graag berg beklimmen en snowboarden.

Het moment dat mijn mening over motorrijden veranderde was dan ook toen ik op een surfvakantie was in Bali. In Bali en eigenlijk het grootste deel van Zuidoost-Azië wordt er namelijk voornamelijk op scooters gereden. Toen ik een maand op vakantie ging naar Bali was het dan ook logisch dat ik om rond te reizen een scooter gebruikte. En ik realiseerde me al snel dat scooter rijden ontzettend leuk was. Met de wind door de haren rondrijden geeft een fantastisch gevoel van vrijheid. Ik begreep nu dus wat motorrijders ervaren wanneer ze op hun motor stappen.

Leren motorrijden

Terug in Nederland besloot ik dus te leren motorrijden. Wanneer je wilt motorrijden moet je natuurlijk beginnen met het nemen van lessen. Een goede instructeur zal de snelheid waarop je leert motorrijden zeker verhogen. Ook is het belangrijk natuurlijk altijd veilig te rijden en dus te investeren in de juiste beschermende kleding en natuurlijk een goede helm. Als je toch op een dag in een ongeluk belandt kan dit namelijk je leven redden.

Motor aanschaffen en verzekering

Als je eenmaal je motorrijbewijs hebt gehaald zul je natuurlijk er ook voor moeten zorgen dat je een motor hebt. Gelukkig kun je met een kleine investering al snel een mooie tweedehands motor aanschaffen. Laat de motor natuurlijk wel keuren op veiligheid en zorg dat alles goed werkt. Daarnaast heb je ook een motorverzekering nodig. Er kunnen grote verschillen zijn in wat een motorverzekering kosten. Je motorverzekering berekenen kan via verschillende websites. Je kunt verschillende verzekeringen vergelijken. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet te veel betaald voor je motorrijverzekering. Zelf vind ik nog altijd de mooiste manier van motorrijden op vakantie. Je kunt heel goed bijvoorbeeld een roadtrip met de motor door Europa doen. Dit is een fantastische manier om te genieten van je motor.

Geef een reactie