Verschillende woonkamerstijlen

Je woonkamer. In de ochtend geniet je er van een ontbijt en lees je de krant. In de middag kom je thuis met de kinderen en doe je er je werk op afstand af. En in de avond relax je in de woonkamer op de bank voor de televisie. Het is dan ook een plek waar je je vaak bevindt. Daarom is het belangrijk dat je je er fijn voelt. Denk dan ook na over een passende stijl. Ga je voor een industriële uitstraling, Bohemian interieur of toch een minimalistisch karakter? Deze blog biedt je wat inspiratie om zo je woonkamer mooi in te richten. 

Een industriële uitstaling

Een interieurtrend die tegenwoordig aan populariteit wint, is de industriële uitstraling. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruwe en robuuste materialen. Hierbij kun je denken aan metalen lampen, leren banken of houten tafels. Vaak zien we ook veel functionele elementen terug in de industriële stijl. Verder is de stijl te herkennen aan de sobere uitstraling. Er worden niet veel kleurencombinaties gebruikt. De kleuren die passen bij een industriële woonkamer zijn zwart, bruin en grijs. Het is dan ook leuk dat wanneer je bijvoorbeeld een vitrage op maat laat maken, deze de kleur krijgt die past bij het industriële karakter. Indien je op zoek bent naar een stijlvolle en stoere woonkamer, dan zijn industriële meubels de match voor jou. 

Bohemian interieur

Naast een industriële stijl, is Bohemian interieur ook helemaal populair momenteel. De term Bohemian komt eigenlijk van het Franse woord Bohémien. Het verwijst naar een inwoner uit Bohemen, wat een historische regio in Tsjechië is. Hier kwamen vele zigeuners vandaan die hun eigen levensstijl hadden en deze meenamen naar Frankrijk. Hierdoor ontstond er tevens een nieuwe stijl. Deze kenmerkt zich door de vele kleuren, printjes en stofjes. Hoe zie je dit dan terug in huiskamers? Wat je vooral zal opvallen, is dat op de stoffen bank veel kussens en dekentjes liggen met verschillende patronen. Ook kun je denken aan unieke kleden, planten en natuurlijke meubels. 

Een Scandinavisch karakter

De laatste woonkamerstijl die we bespreken, is de Scandinavische stijl. Deze zien we steeds vaker terug in de Nederlandse huishoudens. Ga je voor een Scandinavisch karakter dan kies je voor strak, lichte kleuren, geometrische vormen, weinig details en gedurfde patronen. Je kunt met deze stijl veel verschillende kanten op gaan. Een ideale toevoeging aan je Scandinavische stijl zijn linnen gordijnen op maat. Deze kun je in verschillende kleuren en maten verkrijgen. Ze geven een ruime en natuurlijke touch aan je woonkamer. Leuk toch? 

Geef een reactie