Waarom een feestelijke opening goed is voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende redenen waarom een spectaculaire opening bedrijf goed is voor de start van jouw bedrijf. Je kan het zo groots aanpakken als dat je wilt. Een opening doe je tenslotte maar 1 keer en die wil je dan ook goed doen. Je kan denken aan videoproductie, fotografie maar nog veel meer. En wij zetten alvast wat voor je op een rijtje zodat de opening van jouw bedrijf een spectacel wordt die mensen onthouden. 

Waarom een grootse opening houden?

Over het algemeen is een grootse opening een geweldige kans om jezelf voor te stellen aan de lokale gemeenschap waar je zaken gaat doen. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarom je misschien een grootse opening wilt doen.

1. Naamsbekendheid creëren

Een grootse opening is een goed gesprekspunt, maar het is ook de eerste keer dat potentiële klanten je merk zien. Zorg ervoor dat je een goede indruk maakt en zorg dat mensen over je gaan praten.

2. Peil de interesse van mensen

Grijp deze kans aan om een paar dingen uit te proberen om te zien of het met mensen resoneert. Je kan denken dat iets een goed idee is, maar de opening zal bevestigen of dat in de echte wereld ook zo is.

3. Vorm duurzame relaties

Een andere reden om een grootse opening te organiseren, is om duurzame relaties in de industrie te vormen. Klanten zijn niet de enige mensen waarmee je je moet binden. Lokale leveranciers zijn ook belangrijk.

ideeën die je kunt gebruiken voor een grootse opening

We hebben een lijst met ideeën voor een grootse opening verzameld en gesorteerd op bedrijfscategorie. De ideeën zijn niet noodzakelijkerwijs exclusief voor deze categorieën, dus voel je vrij om te mixen en matchen.

1. Ideeën voor een grootse opening van een bar

Als je een nieuwe bar in de buurt opent, dan heb je waarschijnlijk al genoeg concurrenten. Gebruik deze ideeën voor een grootse opening om je te onderscheiden van de saaie menigte caféketens.

Organiseer live muziek

Muzieklocaties sluiten aan alle kanten. Gebruik deze mogelijkheid om contact op te nemen met een aantal lokale bands en een nacht van livemuziek op te zetten om je nieuwe bedrijf te starten.

2. Ideeën voor een grootse opening van een hotel

Hotels zijn al geweldige locaties voor evenementen zoals conferenties, bruiloften en netwerkdiners. Gebruik de grootse opening om nieuwe klanten aan te trekken door het met een van de onderstaande ideeën op smaak te brengen.

3. Ideeën voor een grootse opening van een restaurant

Restaurants hebben over het algemeen de neiging om een thema te hebben, dus je zou die afdeling al gereed moeten hebben. Maar je kunt je grootse opening met deze ideeën nog een beetje interessanter maken.

Organiseer een proeverij

Toon het hele menu van je restaurant door een proeverij te organiseren waar iedereen al je specialiteiten kan uitproberen. Zorg ervoor dat je voor extra punten lokale bloggers over eten uitnodigt.

4. Ideeën voor een grootse opening van een sportschool

Sportscholen worden meestal niet geassocieerd met evenementen, maar dat betekent niet dat je een uitstekende gelegenheid moet laten schieten om je te onderscheiden van de andere sportscholen in het gebied.

Gratis lessen geven

Je sportschool zal waarschijnlijk verschillende lessen geven, dus waarom zou je tijdens je grote opening geen gratis proefsessies aanbieden? Nodig de hele buurt uit voor een zweterige sessie om het bloed te laten pompen. 

Geef een reactie