Wat kost een betonlook vloer?

Heb jij een leuke badkamer gezien met een betonnen vloer? En vond je de sfeer zeer aangenaam? Dan kan het vast zo zijn dat de vloer van beton ciré was. Beton ciré is een zeer populaire keuze tegenwoordig voor badkamer interieur. Dit komt door het feit dat beton ciré makkelijk toe te passen is en het ook waterdicht is. Maar wat is de gemiddelde beton ciré vloer prijs nou eigenlijk? Die vraag beantwoord ik vandaag. Verder zal ik ook de prijs uitleggen en kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Dus als jij alles te weten wilt komen over de beton ciré vloer prijs, lees dan vooral verder!

Wat is de beton ciré vloer prijs?

Vloer Prijzen worden in het algemeen berekend over de oppervlakte. Ook voor beton ciré wordt de prijs berekend per m2. De prijs voor de vloer per m2 ligt tussen de  35-44 euro per m2. Maar dit is alleen exclusief de prijs voor het aanbrengen.  Want naast de beton ciré vloer prijs zelf, moet het worden aangebracht, dit wordt vaak zelf gedaan of door een expert. 

Is dit duur?

Dit kan misschien wel heel duur klinken. Beton ciré vloeren zijn dan ook duurder dan de overige soorten vloeren. Dit komt omdat het een complexere procedure is. Nog een reden waarom beton ciré vloeren duurder zijn, is dat het een hogere kwaliteit heeft en langer meegaat dan andere soorten vloeren. Cementgebonden vloeren zijn beter bestand tegen hitte, vocht en chemicaliën. Ze hebben ook een grotere slagvastheid en barsten niet gemakkelijk. Cementgebonden vloeren kunnen verder wel goedkoper zijn als je deze door professionals laat leggen. In de lange termijn is beton ciré een hele goede keus waarvan je geen spijt gaat krijgen, helemaal als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding!

Zorg voor een goede voorbereiding

Beton ciré toepassen kost meer tijd en voorbereiding dan andere vloeren. Daarom raad ik aan om een specialist in te schakelen, die u goed door het proces kan helpen. Wat ook handig is om te weten,  is dat beton ciré over elke soort vloer kan worden toegepast. Toch zou ik het liever laten leggen door een professional. Ik raad dan ook zeker aan om eerst goed onderzoek te doen en advies te vragen, voor het toepassen van beton ciré. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik wens je verder nog veel plezier toe met je nieuwe beton cire vloer.

 

 

 

Geef een antwoord